Bij Hogeschool Inholland zetten we ons in voor een duurzame en veerkrachtige samenleving. Het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn speelt hierin een sleutelrol door onderwijs, onderzoek en praktijk te verbinden om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.
Het Centre of Expertise staat voor samenwerking en innovatie. Hier bundelen we de krachten van lectoren, (docent-)onderzoekers, studenten en professionals uit diverse sectoren. Samen werken we aan concrete, toepasbare oplossingen voor actuele uitdagingen. Deze vraagstukken vormen de kern van ons onderzoek en innovatieproces en komen direct voort uit de praktijk.
Bestaanszekerheid en sociale uitsluiting. Ecosociaal werk en klimaatrechtvaardigheid, politisering sociaal werk.
Contextueel werken, interprofessioneel samenwerken (inclusief samenwerken met ervaringsdeskundigen), omgaan met verticale polarisatie, impact van het sociaal werk (kwaliteit van (samen)leven in termen van empowerment.
Belang van een integrale benadering van kwetsbaarheid voor kwaliteit van leven van ouderen. Leren en verbeteren in de ouderenzorg.
Gericht op het optimaliseren van de geriatrische revalidatie door inzet van digitalhealth, blended care, innovatieve interventies en interprofessionele samenwerking.
De ontwikkeling en toetsing van evidence-based interventies binnen de geestelijke gezondheidszorg, de verstandelijk gehandicaptenzorg en de psychogeriatrie.
Preventief denken en handelen in de oncologische zorg, innovatie in de oncologische zorg en het verbeteren en versterken van het onderwijs.
Interprofessionele samenwerking op het gebied van preventie van vermijdbare medicatiefouten met als doel de kwaliteit van leven van (chronische en kwetsbare) patiënten te verbeteren.
Wijkgericht samenwerken aan klinisch, persoonlijk en maatschappelijk herstel van mensen met ernstige psychische aandoeningen (EPA). Uitkomsten van interprofessionele samenwerking en zorgvernieuwing in de GGZ
Met ons praktijkgerichte wetenschappelijk onderzoek dragen wij bij aan erkenning van jongeren, hun leefwereld, stem en maatschappelijke positie, in het bijzonder voor jongeren voor wie die erkenning niet vanzelfsprekend is. Zodat we bijdragen aan hun welzijn en vorming, hen ondersteunen in het behartigen van hun eigen belangen, en bijdragen aan het doorbreken van mechanismen die leiden tot uitsluiting en kansenongelijkheid .
Onderzoekslijnen: Aangepast sporten en bewegen, Gezondheidsmanagement en Sport en maatschappij. De thema’s leefstijl, technologie en interdisciplinair samenwerken komen in alle onderzoekslijnen terug.
Brede scope gericht op technologie in de medische zorg. Tot 2013 met name gericht op het terrein van de radiotherapie. Na 2013 naast radiotherapie het aandachtsgebied verbreed naar medische beeldvorming en stralingsbescherming en ICT in zorg en welzijn, met speciale aandacht voor eHealth.