Dragons Den op Festival van Preventie

Een ludieke pitch wedstrijd waar je geld en coaching voor je idee kunt winnen.
12 mei 2022

Doe jij ook mee met de Dragons Den op het Festival van Preventie?

Dragon's DenduurzaamFestival van Preventiepitchstudenten

Loop jij al een tijdje rond met een fantastisch idee en wil je wel  € 1.000,- winnen om jouw idee werkelijkheid te laten worden? Om deze wereld een stukje beter te maken. Leefbaarder, duurzamer, gezonder, eerlijker of sportiever? Een idee waar je geld of coaching voor nodig hebt om te realiseren? Dan volgt hier je kans!

Op 8 juni wordt ’s middags tijdens het Festival van Preventie de eerste Inholland Dragon’s Den georganiseerd naar Brits voorbeeld. Een ludieke pitch wedstrijd waar je geld en coaching voor je idee kunt winnen. Er zijn 10 pitch plekken beschikbaar. Er zijn 3 Inholland Dragon’s die je moet overtuigen. En het festivalpubliek ondersteunt jouw pitch met applaus.

Aan wat voor ideeën kun je denken?

  • hulp bij de user interface van een app die ervoor zorgt dat gastgezinnen makkelijk gematched kunnen worden aan Oekraïense vluchtelingen;
  • hulp bij de marketing en publiciteit voor een ouderenservice die ervoor zorgt dat eenzaamheid onder ouderen minder wordt;
  • hulp bij de organisatie van een wijkevenement waar iedereen toegang tot (laagdrempelig) sporten krijgt.

 

Praktische details

Je idee is duidelijk gelinkt aan preventie; het voorkomen dat mensen om wat voor reden dan ook, uitgesloten worden van gelijkwaardige deelname aan onze maatschappij, door (chronische) ziekte, stigmatisering, ongelijke kansen, discriminatie, enz. En het stimuleren dat mensen, ziek of gezond, gehandicapt of niet, zo gezond en gelukkig en lang mogelijk hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen.

Je hebt duidelijk voor ogen wat je nodig hebt om een stukje dichter in de buurt van realisatie van je idee te komen (we financieren niet je hele project, wel een afgebakend deel daarvan).
Je stuurt je inzending in naar dit adres: coe-preventie@inholland.nl óf je pitcht je idee ter plekke! Het format van je inzending is vrij. Zolang ons maar duidelijk wordt wat je nodig hebt, en wat jouw initiatief kan betekenen in levens van mensen. Denk aan een:

  • Tiktok filmpje
  • Een instagram story/reel
  • Een videoboodschap (max 2 minuten)
  • Een flyer

Let op! Het hoeft geen uitwerkt voorstel te zijn. Een ludiek idee is genoeg. Je kunt je idee sturen naar coe-preventie@inholland.nl óf ter plekke op 8 juni pitchen. De drie dragon’s bekijken alle inzendingen. Je bent beschikbaar op 8 juni tussen 13u en 17u om een pitch te houden. Een pitch mag maximaal 3 minuten duren. Daarna volgt een vraag & antwoordronde tussen jou en de Dragon’s. Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt wie de pitch gewonnen heeft!

Twijfel je of je idee wel voldoet? Neem contact met ons op via coe-preventie@inholland.nl. We staan open voor allerlei ideeën en initiatieven. Lees alle informatie nog eens na in de flyer over de Dragons Den..

Kortom;

  • Ben jij die ondernemende student met een uniek idee, product of dienst gericht op preventie maar ontbreken de middelen om dit idee te realiseren?
  • Ben je op zoek naar een mentor die jou kan helpen te ontwikkelen met advies en coaching om je ludieke idee tot werkelijkheid te maken?

Overtuig dan onze 3 zeer ervaren en succesvolle ‘Inholland Dragons’ dat jouw preventie idee de financiële injectie meer dan waard is. Op 8 juni heb jij de mogelijkheid live te pitchen tijdens de festival van preventie in Theater Meervaart Amsterdam. Geef je op en wie weet win jij wel € 1.000,-! Of 10 uur aan coaching!

CoE Preventie op social media

Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn
E: info@coepreventie.nl