De gezondheidszorg verbeteren met e-health

E-health is een onderdeel van het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn en ondersteunt en verbetert de gezondheidszorg.
29 november 2022

De gezondheidszorg verbeteren met E-health

e-healthgezondheidszorgmedische technologievideo

E-health, een onderdeel van het Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn, is de toepassing van zowel digitale informatie als communicatie om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen en/of te verbeteren. Het lectoraat E-health van Hogeschool Inholland onderzoekt toepassingen en applicaties om technologische oplossingen te bieden in de zorg.

Een van de projecten waarbij E-health wordt gebruikt is Living Lab Blended Care. Hierin wordt virtual reality (VR) ingezet om de training van sociale en communicatieve vaardigheden bij volwassenen met epilepsie en verstandelijke beperkingen te verbeteren. Hiervoor werkt Inholland samen met Heliomare, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) en studenten van Inholland.

Laurence Alpay van Hogeschool Inholland, Richard Fickert van Heliomare en Anne-Rose Tiebie en Annemarie Lammers van SEIN vertellen in onderstaande video over de samenwerking en de meerwaarde daarvan.

CoE Preventie op social media

Centre of Expertise Preventie in Zorg en Welzijn
E: info@coepreventie.nl